Artificial Intelligence

 
 

Bedrijven die nieuw zijn in dit onderwerp kunnen veel leren van de early-adaptors die al vroeg miljoenen hebben geïnvesteerd in Artificial Intelligence (AI) en die nu de voordelen ervan beginnen te oogsten.

Na jaren van extravagante beloftes en frustrerende teleurstellingen begint AI eindelijk wat op te leveren. Digitale retailers vertrouwen dagelijks op robots om hun magazijnen te regelen en algoritmes om automatisch nieuwe bestellingen te doen als de voorraden laag worden; Nutsbedrijven gebruiken AI om de vraag naar stroom te voorspellen en autobouwers komen langzaam in de buurt van het produceren van zelfrijdende auto’s.

 
 
 

Artificial Intelligence (afgekort AI or Machine Intelligence, MI) is intelligentie welke uitgevoerd wordt door een autonome machine. Dit in tegenstelling tot natuurlijke intelligentie (NI), wat wordt vertoond door mensen en dieren. In de computer wetenschappen is AI gedefinieerd als "Intelligent Agent", wat zoveel betekend als een apparaat dat zijn omgeving kan analyseren en daarop acties kan uitvoeren om de kans op het bereiken van (geprogrammeerde) doelen te maximeren. Machines die menselijk aandoende cognitieve functies kunnen uitvoeren, worden daarom ook wel AI genoemd. 

Werkgebied van AI
Het werkgebied van AI is discutabel. Gezien machines voorzien kunnen worden van meer en meer rekenkracht, vallen steeds meer taken die intelligentie vereisen niet meer onder AI. Dit fenomeen wordt ook vaak het AI effect genoemd. Kort door de bocht staat AI vooral voor alles wat nog niet reeds gedaan is door machines. Neem bijvoorbeeld optische beeldherkenning, dit wordt vaak niet meer beschouwd als Artificiële Intelligentie. Vaardigheden van machines die vooralsnog wel worden beschouwd als AI omvatten onder andere het verstaan van menselijke spraak, hoog intelligente strategische spelcomputers, autonome voertuigen en intelligente routering van pakket bezorg netwerken en transportdiensten.

Historie
De geschiedenis van AI gaat terug naar 1956, waar het een academische discipline was. Onderzoek naar AI is vaak verdeeld in verschillende werkvelden, die overigens vaak niet communiceren met elkaar. Denk aan gebieden als Robotica en Machine Learning (ML), het gebruik van artificial neural networks of "Deep Philosophical differences". 

Traditionele problemen welke getracht worden op te lossen met AI zijn argumentatie, kennis weergave, planning, leren, perceptie en het bewegen en manipuleren van objecten. Hiervoor worden vaak verschillende hulpmiddelen gebruikt, zoals wiskundige optimalisatie, neurale netwerken en methodes gebaseerd op statistieken, kansberekening en economie. AI heeft overlap met computer wetenschappen, wiskunde, psychologie, taalkunde, filosofie en vele andere vakgebieden. 

 

Hoe wij onze klanten helpen

Wij werken met onze klanten om data-gedreven organisaties te bouwen. Lees verder hoe wij de nieuwste technologieën combineren met onze data-analyse- en praktijkkennis om het meeste uit data te halen.

 

 
 

Onze aanpak

“ Breng AI to leven”

Wij sluiten ons aan bij onze klanten, waar ze ook staan op de weg naar een datagedreven organisatie. Wij leveren alles van expert-kennis in specifieke data analyse gerelateerde onderwerpen tot een holistische kijk om een juiste strategie te formuleren zodat u kunt bouwen aan een organisatie van de toekomst.

  1. Identificeren van waardevolle databronnen
  2. Bouwen van een data-ecosysteem
  3. Genereren van inzichten
  4. Omzetten van inzichten in acties
  5. Omarmen van nieuwe, datagedreven technologieën